Current Affairs 22nd October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 22nd October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which city (शहर) has been declared as the 5th North East zone by SBI (स्टेट बैंक ऑफ इंडिया)?
Answer ->> Silchar

Question 2 ->> The first ever three-day (पहले कभी तीन दिन) global conference to strengthen Arbitration and Enforcement in India (भारत में प्रवर्तन) was held in which city?
Answer ->> New Delhi

Question 3 ->> Who was elected (निर्वाचित) as the new President (अध्यक्ष) of the International (अंतरराष्ट्रीय) Gymnastics Federation?
Answer ->> Morinari Watanabe

Question 4 ->> Who has recently honored (हाल ही में सम्मानित) with the Milan Honorary citizenship award (नागरिकता पुरस्कार) in Italy?
Answer ->> Dalai Lama

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Who has received (प्राप्त किया) a second European Golden Shoe of his career in Europe’s top domestic (यूरोप के शीर्ष घरेलू) leagues 2015-16?
Answer ->> Luis Suarez

Question 6 ->> Who is the author of the book (पुस्तक के लेखक) The Adivasi Will Not Dance (नृत्य नहीं)?
Answer ->> Hansda Sowendra Shekhar


Question 7 ->> Which country (देश) begins the process to withdraw from International Criminal Court (अंतरराष्ट्रीय अपराध न्यायालय)?
Answer ->> South Africa

Question 8 ->> Who took charge (कार्यभार संभाला) of Director General Naval Operations (महानिदेशक नौसेना संचालन)?
Answer ->> SN Ghormade

Question 9 ->> Who  has been recently appointed (हाल ही में नियुक्त) as the Odisha Chief Information Commissioner (ओडिशा के मुख्य सूचना आयुक्त)?
Answer ->> Sunil Mishra

Question 10 ->> Who is the Former Google Search (पूर्व गूगल खोज) Head decided (सिर का फैसला किया) to join the Paytm board?
Answer ->> Amit Singhal

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment