Current Affairs 25th October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 25th October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who has won (जीत लिया) the two thousand sixteen United States (संयुक्त राज्य अमेरिका) Grand Prix?
Answer ->> Lewis Hamilton

Question 2 ->> The United Nations Day (संयुक्त राष्ट्र दिवस) is being observed globally on which date (तारीख)?
Answer ->> 24 October

Question 3 ->> Which book (किताब) has been shortlisted (छांटे) for the Hindu Prize two thousand sixteen?
Answer ->> The Adivasi Will Not Dance

Question 4 ->> Which country (देश) has passed a law banning the sale (बिक्री पर प्रतिबंध लगाने के), import, and production of alcohol (शराब के उत्पादन)?
Answer ->> Iraq

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Narendra Modi (नरेंद्र मोदी) will launch Urja Ganga Gas (ऊर्जा गंगा गैस) Pipeline project in which place (जगह)?
Answer ->> Varanasi

Question 6 ->> Which state govt (राज्य सरकार) will Present Yash Bharti Awards (वर्तमान यश भारती पुरस्कार) two thousand sixteen?
Answer ->> Uttar Pradesh


Question 7 ->> Which country (देश) will host 1st Asian disaster risk reduction conference (कमी सम्मेलन)?
Answer ->> India

Question 8 ->> Which country space (देश अंतरिक्ष) lab launched micro-satellite (शुभारंभ सूक्ष्म उपग्रह)?
Answer ->> China

Question 9 ->> Who is the New (नया) IIM-A Chairman (अध्यक्ष)?
Answer ->> Kumar Mangalam Birla

Question 10 ->> Who replaced the Cyrus Mistry as Chairman (अध्यक्ष) and took charge over as the Interim chief (अंतरिम प्रमुख)?
Answer ->> Ratan Tata

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment