Current Affairs 27th October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 27th October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who won the (जीता) two thousand sixty Man Booker Prize (पुरस्कार) for his racial satire (हास्य व्यंग्य), The Sellout?
Answer ->> Paul Beatty

Question 2 ->> Iconic footballer (प्रतिष्ठित फुटबॉलर), Carlos Alberto passed away recently (हाल ही में) belongs to which country?
Answer ->> Brazil
Question 3 ->> According (अनुसार) to WEF Global (नेटवर्किंग) Gender Gap 2016two thousand sixty, What is India rank?
Answer ->> 87th

Question 4 ->> Which country topped (सबसे ऊपर) the list of global (नेटवर्किंग) country rankings of business efficiency (दक्षता) in World Bank’s Doing(करते हुए) Business Index for 2017?
Answer ->> New Zealan

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Which state (किस राज्य) High court (उच्च न्यायालय) ordered (आदेश दिया) a complete ban on the sale of whitener in the state?
Answer ->> Uttarakhand

Question 6 ->> What is the Currency (मुद्रा) of Ghana?
Answer ->> Cedi


Question 7 ->> Who is the Road Transport and Highways (राजमार्ग) Shipping Minister (मंत्री)?
Answer ->> Nitin Jairam Gadkari

Question 8 ->> “Mitra Shakti two thousand sixty” is the joint military (सेना) exercise (व्यायाम) between which countries (देशों)?
 Answer ->> India-Sri Lanka

Question 9 ->> Who was appointed (नियुक्त) as the CEO of International (अंतरराष्ट्रीय) Hockey Federation (रूस)?
Answer ->> Jason McCracken

Question 10 ->> D.V. Sadananda Gowda has launched (शुभारंभ) the first workshop (कार्यशाला) on the use of International Household Survey (अंतर्राष्ट्रीय परिवार सर्वेक्षण) Network in which city?
Answer ->> Delhi

Question 11 ->> Who is the Statistics (सांख्यिकी) and Programme Implementation (कार्यान्वयन) Minister?
Answer ->> Sadananda Gowda

Question 12 ->> Who is the Governor of Arunachal Pradesh (अरुणाचल प्रदेश के राज्यपाल)?
Answer ->> V. Shanmuganathan

Question 13 ->> Who was the chairperson of Jammu (जम्मू की अध्यक्ष) and Kashmir Human Rights Commission (कश्मीर मानवाधिकार आयोग)?
Answer ->> Bilal Nazki

Question 14 ->> Who is the CM of Jharkhand (झारखंड के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Raghubar Das

Question 15 ->> Where is the Bangabandhu National (बंगबंधु राष्ट्रीय) Stadium located (स्थित)?
Answer ->> Dhaka

Question 16 ->> Which city is also called (यह भी कहा जाता है) as Royal (राजसी) City?
Answer ->> Patiala

Question 17 ->> Raja Bhoj International Airport (हवाई अड्डा) is situated (स्थित) in which city?
Answer ->> Bhopal

Question 18 ->> World Day for Audiovisual Heritage (विरासत) is observed (देखे गए) on which date?
Answer ->> 27th Oct

Question 19 ->> Where is the Kamakhya Temple (कामाख्या मंदिर) located (स्थित)?
Answer ->> Assam

Question 20 ->> Who is the CEO of Microsoft(माइक्रोसॉफ्ट के सीईओ)?
Answer ->> Satya Nadella

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment