Current Affairs 31st October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 31st October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> RBI has allowed Startups to raise (वृद्धि) up to how much billion (अरब) of External Commercial (बाह्य वाणिज्यिक) Borrowings (उधार) for three years?
Answer ->> $3 million

Question 2 ->> Where is the World Trade (विश्व व्यापार) Organization (संगठन) headquarters located (मुख्यालय स्थित)?
Answer ->> Geneva

Question 3>> 
Who is the world’s oldest royal (दुनिया का सबसे पुराना शाही), who has passed away recently (हाल ही में दूर )in Japan?
Answer ->> Prince Mikasa

Question 4 ->> Who is the author of the book (पुस्तक के लेखक) “The Bangle Seller (चूड़ी विक्रेता)”?
Answer ->> Maya Kalyanpur

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Who won two thousand sixteen Men’s (पुरुषों के लिए) Hockey Asian Champions Trophy in Malaysia?
Answer ->> India

Question 6 ->> Who is the CM of Bihar (बिहार के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Nitish Kumar


Question 7 ->> Which state (राज्य) becomes (हो जाता है) second Open Defecation Free (शौच मुक्त) State in the country after Sikkim?
Answer ->> Himachal Pradesh

Question 8 ->> Where is the Resin industry (राल उद्योग) and wood work located (कार्य स्थित)?
 Answer ->> Bareilly

Question 9 ->> What is India’s rank (भारत की रैंक) in two thousand sixteen Global Youth Development Index (विकास सूचकांक)?
Answer ->> 133th

Question 10 ->> Which countries have agreed (माना) to double the range of the Bra Mos (राज्य मंत्री) supersonic cruise missile ?
Answer ->> India-Russia

Question 11 ->> Who is the governor of Assam (असम के राज्यपाल)?
Answer ->> Banwarilal Purohit

Question 12 ->> Where is the Marrara Cricket Ground located (ग्राउंड स्थित)?
Answer ->> Darwin

Question 13 ->> India’s first ‘Design Yatra’ has been conducted (संचालित) in which city?
Answer ->> Kozhikode

Question 14 ->> Nuakhai festival is celebrated (मशहूर) in which state of India (भारत के राज्य)?
Answer ->> Odisha

Question 15 ->> Who is the present Union Minister (वर्तमान केंद्रीय मंत्री) of Youth Affairs (कार्य) and Sports? 
Answer ->> Vijay Goel

Question 16 ->> Where is the Durgiana Temple located (मंदिर स्थित)?
Answer ->> Punjab

Question 17 ->> Rastriya Ekta Diwas is observed (देखे गए) on which date?
Answer ->> 31st Oct

Question 18 ->> Where is the Kadana dam located (बांध स्थित)?
Answer ->> Gujarath

Question 19 ->> What is the currency of Chad (चाड की मुद्रा)?
Answer ->> Franc

Question 20 ->> Who is the Food Processing (खाद्य प्रसंस्करण) Industries minister (उद्योग मंत्री)?
Answer ->> Harsimrat Kaur Badal

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment