Current Affairs 13th & 14th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 13th & 14th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> The India-China Joint Training Exercise (प्रशिक्षण व्यायाम) Hand in Hand two thousand sixteen will be held in which city?
Answer ->> Pune

Question 2 ->> India has signed (हस्ताक्षर किए) a new bilateral trade (द्विपक्षीय व्यापार) agreement to enhance trade (व्यापार में वृद्धि) with which country?
Answer ->> Bhutan

Question 3>> 
Who will inaugurate (उद्घाटन) international conf on sugarcane value chain (गन्ना मूल्य श्रृंखला)?
Answer ->> Modi

Question 4 ->> Which country to preside next edition (अगले संस्करण की अध्यक्षता) of COP in Geneva (जिनेवा में पुलिस) in two thousand eighteen?
Answer ->> India

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Who is the President of the International (इंटरनेशनल के अध्यक्ष) Hockey Federation (महासंघ)?
Answer ->> Narinder Batra

Question 6 ->> Who is the  (असम के राज्यपाल)?
Answer ->> Banwarilal Purohit


Question 7 ->> Who won the Prestigious Australian Award (प्रतिष्ठित ऑस्ट्रेलियाई पुरस्कार)?
Answer ->> Sudanese

Question 8 ->> Who is the CM of Bihar (बिहार के मुख्यमंत्री)?
 Answer ->> Nitish Kumar

Question 9 ->> Who has won the two thousand sixteen goldsmiths Prize (सुनार पुरस्कार)?
Answer ->> Mike McCormack

Question 10 ->> Who is the author of the book beyond (पुस्तक से परे) the Last Blue Mountain- a Life of JRD Tata?
Answer ->> R M Lala

Question 11 ->> Which state recently (हाल ही में) received the Union Govt. (केन्द्र सरकार) nod (सिर का इशारा) to introduce pneumococcal (न्यूमोकोकल) conjugate vaccine (साधना टीका?
Answer ->> Himachal Pradesh

Question 12 ->> Who is the Indian hockey captain nominated (कप्तान नामित) for Goalkeeper of the Year Award?
Answer ->> PR Sreejesh

Question 13 ->> Who won the World Championship of freestyle football?
Answer ->> Goa

Question 14 ->> PM Modi lays foundation stone (नींव का पत्थर) for airport & electronic manufacturing (विनिर्माण) cluster in which city?
Answer ->> Aditi Ashok

Question 15 ->> Who is the one Indian to win a Ladies European Tour event? 
Answer ->> Psyche

Question 16 ->> Scientists (वैज्ञानिक) of US Geological Survey (अमेरिकी भूवैज्ञानिक सर्वेक्षण) and NASA discovered water (पानी की खोज) on which asteroid (छोटा तारा)?
Answer ->> Vesta

Question 17 ->> Where is the NASA Headquarters located (मुख्यालय स्थित)?
Answer ->> Washington DC

Question 18 ->> What is the currency of Denmark (डेनमार्क की मुद्रा)?
Answer ->> Krone

Question 19 ->> Who are the Chemicals and Fertilizers Ministers (उर्वरक मंत्री)?
Answer ->> Ananthkumar

Question 20 ->> Which country takes the decision (निर्णय) to ban the Rs five hundred and one thousand rupees notes?
Answer ->> India

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment