Current Affairs 16th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 16th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> ‘International Day for Tolerance (सहनशीलता)’ is observed (मनाया) on which date every year?
Answer ->> 16th November

Question 2 ->> International Conference (सम्मेलन) and Exhibition on Sugarcane Value (गन्ना मूल्य) Chain – Vision two thousand twenty five Sugar, was held in November two thousand sixteen in:
Answer ->> Pune

Question 3>> 
In November two thousand sixteen, which State Government signed an agreement (समझौता) with Canada to implement a joint action plan (कार्य योजना) on urban infrastructure development (बुनियादी ढांचे का विकास) in the state?
Answer ->> Maharashtra

Question 4 ->> Recently a high-level Group of Ministers (मंत्रियों के उच्च स्तरीय दल) has approved imposing (प्रभावशाली) a heavy fine and ban on celebrities (मशहूर) who endorse products making unrealistic (अवास्तविक) and dodgy claims. Who headed this Group of Ministers?
Answer ->> Arun Jaitley

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Guy Ryder has been re-elected (पुन: निर्वाचित) as Director-General (महानिदेशक) of:
Answer ->> International Labour Organisation (ILO)

Question 6 ->> “Hand in Hand two thousand sixteen” which was held in Pune in November two thousand sixteen was a joint training exercise (संयुक्त प्रशिक्षण अभ्यास) between armies of India and:
Answer ->> China


Question 7 ->> What was the theme of 36th India International Trade Fair (IITF) organised by the India Trade Promotion Organisation (ITPO) in November 2016 in New Delhi? 
Answer ->> Digital India

Questions 8 ->> Which city topped the World’s Best City Brands list, as per Resonance (अनुनाद) Consultancy’s two thousand seventeen global (वैश्विक) Place Equity Index?
 Answer ->> London

Question 9 ->> Who among the following has won Formula one Brazilian Grand Prix (महा पुरस्कार)?
Answer ->> Lewis Hamilton

Question 10 ->> India celebrates ‘National Press Day’ (राष्ट्रीय प्रेस दिवस) on which date every year?
Answer ->> 16th November

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment