Current Affairs 19th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 19th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Amul to set up centralized milk (केंद्रीकृत दूध) processing unit(प्रसंस्करण इकाई) in which state?
Answer ->> West Bengal

Questions 2 ->> Which city may be first to have national digital currency (राष्ट्रीय डिजिटल मुद्रा)?
Answer ->> Sweden

Question 3>> Who is the CEO of Times Global Partners (टाइम्स ग्लोबल पार्टनर्स के सीईओ)?
Answer ->> Rishi Jaitly

Question 4 ->> Who Launches (शुरूआत) the Master pass QR Payment Solutions (भुगतान समाधान)?
Answer ->> Mastercard

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->> Who is the Former J&K Governor (पूर्व जम्मू-कश्मीर के राज्यपाल) Lt Gen passed (लेफ्टिनेंट जनरल पारित किया) away recently?
Answer ->> SK Sinha

Question 6 ->> Which bank Allows Foreign Investors (विदेशी निवेशक) to Buy Securitised Debt (ऋण)?
Answer ->> RBI


Question 7 ->> Who inaugurated (उद्घाटन किया) the AYUR Herbarium (आयुर्वेदिक वनस्पति संग्रहालय) project in North Goa (उत्तरी गोवा में परियोजना)?
Answer ->> Anirood Jugnauth

Question 8 ->> Who is nominated for American People Choice (अमेरिकी लोगों की पसंद) Awards for the two times?
 Answer ->> Priyanka Chopra

Question 9 ->> Who has won the Rolex Awards for Enterprise (उद्यम) two thousand sixteen?
Answer ->> Sonam Wangchuk

Question 10 ->> Who will hand over four Naval Systems (नौसेना प्रणाली) to Indian Navy (भारतीय नौसेना) today?
Answer ->> Manohar Parrikar

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment