Current Affairs 22nd November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 22nd November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> What is the name of the Weather Satellite launched (मौसम उपग्रह का शुभारंभ) by the NASA?
Answer ->> GOES-R

Question 2 ->> Who launches (शुरूआत) the Pehchan Identity Cards scheme (पहचान पत्र योजना)?
Answer ->> Smriti Irani

Question 3>> What is the capital of Haryana (हरियाणा की राजधानी)?
Answer ->> Chandigarh

Question 4 ->> Who is the first Indian bowler (गेंदबाज) ever to complete fifty wickets in two years?
Answer ->> Ravichandran Ashwin

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Who is appointed (नियुक्त) as Chief Mentor of Startups Club India (भारत)?
Answer ->> Mahesh Bhalla

Question 6 ->> Who won the Dr.Nagendra Singh International Peace Award (अंतर्राष्ट्रीय शांति पुरस्कार)?
Answer ->> Ravishankar


Question 7 ->> BSE Opens Regional Office (क्षेत्रीय कार्यालय) in which place?
Answer ->> Shimla

Question 8 ->> Who Clinches Gold Medal (स्वर्ण पदक जीता) in men trap event (स्पर्धा)?
Answer ->> Manavjit Singh

Question 9 ->> Who is the New Executive Chairman (कार्यकारी अध्यक्ष) of the National Legal Services Authority (राष्ट्रीय विधिक सेवा प्राधिकरण)?
Answer ->> Jagdish Singh Khehar

Question 10 ->> Who is the CM of Odisha (ओडिशा के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Naveen Patnaik

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment