Current Affairs 24th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 24th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who has inaugurated (उद्घाटन किया) a multimedia Exhibition (प्रदर्शनी)?
Answer ->> Venkaiah Naidu

Questions 2 ->> Which Bank gives Borrowers Additional (उधारकर्ता अतिरिक्त) sixty days to Repay Loans (ऋण चुकाने)?
Answer ->> RBI

Question 3>> Which country becomes Associate Member (संबद्ध सदस्य) of the European Organization (यूरोपीय संगठन) for Nuclear Research (परमाणु अनुसंधान)?
Answer ->> India

Question 4 ->> Who is the CM of Andhra Pradesh (आंध्र प्रदेश के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Chandrababu Naidu

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Who is appointed as Executive Director (कार्यकारी निदेशक) of McLaren Technology Group (प्रौद्योगिकी समूह)?
Answer ->> Zak Brown

Question 6 ->> Who will be the chief guest (मुख्य अतिथि) at fourteen Pravasi Bharatiya Divas?
Answer ->> Antonio Costa


Questions 7 ->> Who was the Renowned (प्रसिद्ध) Hindi and Bhojpuri Writer passed away recently (हाल ही में)?
Answer ->> Viveki Rai

Question 8 ->> Which government amended (सरकार में संशोधन) two thousand eight liquor prohibition orders (शराब निषेध के आदेश)?
Answer ->> Maharashtra

Question 9 ->> Who is the Indian Journalist honored (भारतीय पत्रकार सम्मानित) with International Press Freedom Award (स्वतंत्रता पुरस्कार)?
Answer ->> Malini Subramaniam

Question 10 ->> Who is named as the twenty one recipients (प्राप्त करने वाला) of the Presidential Medal of Freedom (स्वतंत्रता के राष्ट्रपति पदक)?
Answer ->> Barack Obama

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment