Current Affairs 26th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 26th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who was the famous Writer (प्रसिद्ध लेखक), Journalist passed away recently (हाल ही में)?
Answer ->> Mahip Singh

Question 2 ->> Which State launches (राज्य की शुरूआत) Tourist Mitras?
Answer ->> Karnataka

Question 3>> Which country successfully (सफलतापूर्वक) launched its first commercial satellite (पहला वाणिज्यिक उपग्रह)?
Answer ->> Japan

Question 4 ->> Who is appointed as the Chairperson (अध्यक्ष) of Target Olympic Podium Scheme (योजना)?
Answer ->> Anju Bobby George

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> 5th International Tourism (अंतर्राष्ट्रीय पर्यटन) Mart begins in which state?
Answer ->> Manipur

Question 6 ->> Who is the CM of Mizoram (मिजोरम के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Lal Thanhawla


Questions 7 ->> India’s first underwater festival (त्यौहार) to be held in which place?
Answer ->> Pune

Question 8 ->> Which state (राज्य) may give free mobiles for digital transactions (डिजिटल लेनदेन)?
Answer ->> Andhra Pradesh

Question 9 ->> Who will take charge as Kenstar’s new CEO (केनस्टार के नए सीईओ)?
Answer ->> Rajiv Kenue

Question 10 ->> Who is the Best Actor (सर्वश्रेष्ठ अभिनेता) at 10th Asia Pacific Screen Awards?
Answer ->> Manoj Bajpayee

Question 11 ->> Who becomes highest-ranked Indian shuttler (भारतीय बैडमिंटन) for the 1st time?
Answer ->> P V Sindhu

Question 12 ->> Who is the first Arab female professional (महिला पेशेवर) golfer?
Answer ->> Maha Haddioui

Question 13 ->> Who is the Australia’s former women (ऑस्ट्रेलिया के पूर्व महिला) team’s captain inducted (कप्तान शामिल) into the ICC Hall of Fame?
Answer ->> Karen Rolton

Question 14 ->> Who Enters Unified Payments (एकीकृत भुगतान) Interface Arena With SBI Pay?
Answer ->> SBI

Question 15 ->> Which bank joins hands with Gujarat Roadways (गुजरात रोडवेज) to digitize bus travel payments (बस यात्रा भुगतान)
Answer ->> YES Bank

Question 16 ->> Which bank launches (शुरूआत) CASH at POS service at Mumbai Airport (हवाई अड्डा)?
Answer ->> DBI Bank

Question 17 ->> Which Country (देश) to build its first ‘homeless village‘ in Edinburgh?
Answer ->> Scotland

Question 18 ->> Who is the Governor of Goa (गोवा के राज्यपाल)?
Answer ->> Mridula Sinha

Question 19 ->> Who is the Railways Minister (रेल मंत्री)?
Answer ->> Suresh Prabhu

Question 20 ->> What is the currency of Burundi (बुरुंडी की मुद्रा)?
Answer ->> Franc

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment