Current Affairs 2nd November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 2nd November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which state ranked the two thousand sixteen Agricultural Marketing (कृषि विपणन) and Farmer Friendly Reforms Index (सुधार सूची)?
Answer ->> Maharashtra

Question 2 ->> Who will get Lifetime (जीवन काल) Achievement Award (उपलब्धि पुरस्कार) at Dubai film fest (उत्सव)?
Answer ->> Rekha

Question 3>> Who won Erste Bank Open Title?
Answer ->> Andy Murray

Question 4 ->> Who won Gold (सोना) at World Masters Athletic Championships?
Answer ->> Vallabhajosyula Srimulu

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Which state has been declared (घोषित) India’s third ‘Open Defecation Free state (शौच मुक्त राज्य)?
Answer ->> Kerala

Question 6 ->> Which state government (राज्य सरकार) launched (शुभारंभ) the Madhubabu Aain Sahayata Sibir scheme (योजना)?
Answer ->> Odisha


Question 7 ->> What is the currency (मुद्रा) of Botswana?
Answer ->> Pula

Question 8 ->> Name the Twitter’s India head who has quit (छोड़ना) the company recently (हाल ही में)?
 Answer ->> Rishi Jaitly

Question 9 ->> Which state has launched (शुभारंभ) paddy cultivation (धान की खेती) under the Haritha Keralam project?
Answer ->> Kerala

Question 10 ->> Who is the Governor of Himachal Pradesh (हिमाचल प्रदेश के राज्यपाल)?
Answer ->> Acharya Dev Vrat

Question 11 ->> Name the state that celebrated (मशहूर) Diamond jubilee (हीरक जयंती) of its creation (सृष्टि) on 1-11-2016?
Answer ->> Kerala

Question 12 ->> Who is the chairman (अध्यक्ष) of the Central Board of Direct Taxes (प्रत्यक्ष कर) (CBDT)?
Answer ->> Sushil Chandra

Question 13 ->> Which countries have agreed (माना) to expand investment ties (निवेश संबंधों का विस्तार)?
Answer ->> China and Belgium

Question 14 ->> Which state Government (राज्य सरकार) will launch (प्रक्षेपण) Jana Chaitanya Yatra?
Answer ->> Andhra Pradesh

Question 15 ->> Who is the CM of Rajasthan (राजस्थान के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Vasundhara Raje

Question 16 ->> Who has resigned (इस्तीफा दे दिया) as the chairman (अध्यक्ष) of the National Skill Development Agency?
Answer ->> S. Ramadorai

Questions 17 ->> Which is the world’s third largest (विशालतम) startup base (आधार)?
Answer ->> India

Question 18 ->> who the Health (स्वास्थ्य) is and Family Welfare minister (परिवार कल्याण मंत्री)?
Answer ->> Jagat Prakash Nadda

Question 19 ->> Where is the International Monetary Fund (अंतरराष्ट्रीय मुद्रा कोष) headquarters located (मुख्यालय स्थित)?
Answer ->> Washington DC

Question 20 ->> Where is the Nokrek National Park located (राष्ट्रीय उद्यान स्थित)?
Answer ->> Meghalaya

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment