Current Affairs 6th & 7th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 6th & 7th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which of the following country (निम्नलिखित देश) has won the two thousand sixteen Women’s Asian Champions Trophy (एशियाई चैंपियंस ट्रॉफी)?
a. Pakistan
b. China
c. India
d. Malaysia
Answer ->> India

Question 2 ->> PM Modi (प्रधानमंत्री मोदी) inaugurated Asia largest man-made jungle safari ( in which state (राज्य)?
Answer ->> Chhattisgarh

Question 3>> 
Who is the author of the book (पुस्तक के लेखक) An Era of Darkness – The British Empire in India (भारत में ब्रिटिश साम्राज्य)?
Answer ->> Shashi Tharoor

Question 4 ->> Which state (राज्य) has signed a MoU with the Software Technology (सॉफ्टवेयर प्रौद्योगिकी) Parks of India?
Answer ->> Odisha

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Who is the Prime Minister of South Korea (दक्षिण कोरिया के प्रधानमंत्री)?
Answer ->> Kim Byong-joon

Question 6 ->> Petrotech-two thousand sixteen will be held in which city (शहर)?
Answer ->> Delhi


Question 7 ->> Which among the following (निम्नलिखित) launches unique platform ‘Startup Mentorship Circle?
a. CBI
b. CII
c. WHO
d. NASA
Answer ->> CII

Question 8 ->> Which country (देश) Launch Advanced Weather Satellite (उन्नत मौसम उपग्रह)?
Answer ->> Japan

Question 9 ->> Who is the CM of Assam?
Answer ->> Sarbananda Sonowal

Question 10 ->> Who launched (शुभारंभ) the Pradhan Mantri Surakshit Matritva Abhiyan?
Answer ->> J P Nadda

Question 11 ->> Who is the Governor of Gujarat (गुजरात के राज्यपाल)?
Answer ->> Om Prakash Kohli

Question 12 ->> Who is the Labour & Employment Minister (श्रम एवं रोजगार मंत्री)?
Answer ->> Bandaru Dattatreya

Question 13 ->> India, Japan NSAs hold bilateral consultations (द्विपक्षीय विचार-विमर्श) in which city?
Answer ->> New Delhi

Question 14 ->> What is the currency of Czech Republic (चेक गणराज्य की मुद्रा)?
Answer ->> Koruna

Question 15 ->> Name the Twitter’s MD for India, MENA who resigned recently (हाल ही में इस्तीफा दे दिया)?
Answer ->> Parminder Singh

Question 16 ->> The next AMCDRR will be held in which country (देश)?
Answer ->> Magnolia

Question 17 ->> Where is the Food and Agricultural Organisation (खाद्य और कृषि संगठन) headquarters located?
Answer ->> Rome

Question 18 ->> At which place Ivrea Orange Festival (महोत्सव) will hold?
Answer ->> Italy

Question 19 ->> Which state tops (राज्य में सबसे ऊपर) World Bank’s energy (विश्व बैंक की ऊर्जा)-saving rankings?
Answer ->> Andhra Pradesh

Question 20 ->> Which countries (देशों) have signed Defense Deal (रक्षा सौदा)?
Answer ->> Malasia, China

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment