Current Affairs 10th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 10th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> World Immunisation (टीकाकरण) Day is observed (मनाया) on which date?
Answer ->> 10th Nov

Question 2 ->> RBI (भारतीय रिजर्व बैंक) on nine November issues (मुद्दे) which currency (मुद्रा) note in a new series?
Answer ->> 2000

Question 3>> 
What is the currency of Costa Rica (कोस्टा रिका की मुद्रा)?
Answer ->> Colon

Question 4 ->> Nine Annual meeting (वार्षिक बैठक) of IRCH will be held in which place?
Answer ->> Delhi

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Which Sri Lankan President (अध्यक्ष) was on an official visit to India?
Answer ->> Maithripala Sirisena

Question 6 ->> Who is the CM of Meghalaya (मेघालय के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Laxmi Kant Parsekhar


Question 7 ->> NASA mission has detected (पता चला) the presence (उपस्थिति) of water on which asteroid (छोटा तारा)?
Answer ->> Psyche

Question 8 ->> Who has won the US Presidential election (अमेरिकी राष्ट्रपति चुनाव)?
Answer ->> Donald Trump

Question 9 ->> Who is the Former (भूतपूर्व) NASA scientist (वैज्ञानिक) passed Away recently?
Answer ->> Kanu Gandhi

Question 10 ->> Which state has launched (शुभारंभ) the All Terrain (मैदानी) Bike program?
Answer ->> Jammu Kashmir

Question 11 ->> Who has won the Paris Masters title (मास्टर्स खिताब)?
Answer ->> Andy Murray

Question 12 ->> World Science Day for Peace (शांति) and Development (विकास) is observed on which date?
Answer ->> 10th Nov

Question 13 ->> Who is the author of the book Death under (मौत के तहत) the Deodars: The Adventures of Miss Ripley-Bean?
Answer ->> Telangana

Question 14 ->> India’s first liquefied (तरलीकृत) natural gas-driven (प्राकृतिक गैस चालित) bus was launched in which state?
Answer ->> Kerala

Question 15 ->> Theresa May is the PM (प्रधानमंत्री) of which Country (देश)
Answer ->> Britain

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment