Current Affairs 17th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 17th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which becomes first state to adopt (गोद लेना) Fly Ash Utilization (उपयोग) Policy?
Answer ->> Maharashtra

Question 2 ->> Who launches (शुरूआत) free power connection (संबंध) programme?
Answer ->> Nitish Kumar

Question 3>> Who won Mexican Grand Prix?
Answer ->> Mohanlala Kattar

Question 4 ->> Which state Cabinet approves proposal (मंजूरी प्रस्ताव) of Public Works Department?
Answer ->> Haryana

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Which country launches (देश की शुरूआत) its first cycle-share scheme (योजना) in Morocco?
Answer ->> Africa

Question 6 ->> World Internet Conference (सम्मेलन) two thousand sixteen to start in which city?
Answer ->> Wuzhen


Question 7 ->> Who is the Turkish Ambassador (तुर्की के राजदूत) to Israel?
Answer ->> Kemal Okem

Question 8 ->> Which is named world’s best airline for four year?
 Answer ->> Air New Zealand

Question 9 ->> International Students (अंतर्राष्ट्रीय छात्र) Day is observed (मनाया) on which date every year?
Answer ->> 17th November

Question 10 ->> Rumen Radev has won Presidential elections (राष्ट्रपति का चुनाव) of which place?
Answer ->> Bulgaria

Question 11 ->> Who has won National Women (राष्ट्रीय महिला) Premier Championship for third time?
Answer ->> Padmini Rout

Questions 12 ->> Which city is hosting (शहर मेजबानी कर रहा है) the two thousand sixteen National (राष्ट्रीय) Children Film Festival?
Answer ->> Jaipur

Question 13 ->> Who won Brazilian Grand Prix two thousand sixteen?
Answer ->> Lewis Hamilton

Question 14 ->> What is the currency of Croatia (क्रोएशिया की मुद्रा)?
Answer ->> Kuna

Question 15 ->> Who is the President of New Zealand Cricket (न्यूजीलैंड क्रिकेट के राष्ट्रपति)
Answer ->> Debbie Hockley

Question 16 ->> India and ADB (भारत और एशियाई विकास बैंक) has signed five hundred million US dollar loan (अमेरिकी डॉलर के ऋण) to build longest river (सबसे लंबी नदी) bridge across (पुल पार) which river?
Answer ->> Ganga

Question 17 ->> World Prematurity (कुसमयता) Day is observed (मनाया) on which date every year?
Answer ->> 17th November

Question 18 ->> Who is the Defence Minister (रक्षा मंत्री)?
Answer ->> Manohar Parrikar

Question 19 ->> Headquarters (मुख्यालय) of Molinari Rail is located (स्थित) in which place?
Answer ->> Switzerland

Question 20 ->> Who is the Governor of Goa (गोवा के राज्यपाल)?
Answer ->> Mridula Sinha

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment