Current Affairs 18th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 18th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who is the First Director General (महानिदेशक) (Signal & Telecommunications) in Indian Railways?
Answer ->> Akhil Agarwal

Questions 2 ->> Which city will host the two thousand eighteen Invictus Games for injured (घायल) and sick armed forces veterans (सशस्त्र बलों के दिग्गज)?
Answer ->> Sydney

Question 3>> Who won the Tata Literature Live! Poet Laureate Award (महाकवि अवार्ड)?
Answer ->> Gulzar

Question 4 ->> Who wins Moldova presidential election (राष्ट्रपति का चुनाव)?
Answer ->> Igor Dodon

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->> Which state government (राज्य सरकार) launched (शुभारंभ) the Har Ghar Bijli Lagataar program?
Answer ->> Bihar

Question 6 ->> Which country has launched (शुभारंभ) the supercomputer named Sunway TaihuLight?
Answer ->> China


Question 7 ->> What is the Currency of Bulgaria (बुल्गारिया की मुद्रा)?
Answer ->> Lev

Question 8 ->> Who is the CM of Delhi (दिल्ली की मुख्यमंत्री)?
 Answer ->> Arvind Kejriwal

Question 9 ->> Which company releases (विज्ञप्ति) films to mark Transgender Awareness Week (जागरूकता सप्ताह)?
Answer ->> Google

Question 10 ->> Who wins two thousand sixteen Chess Champions showdown (शतरंज चैंपियन तसलीम)?
Answer ->> Viswanathan Anand

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment