Current Affairs 1st November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 1st November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who was appointed as the chief executive (मुख्य कार्यकारी) of the World Bank (विश्व बैंक)?
Answer ->> Kristalina Georgieva

Question 2 ->> Which states have jointly topped the two thousand sixteen all-India State Ease (अखिल भारतीय राज्य आसानी )of Doing Business rankings?
Answer ->> Andhra Pradesh and Telengana

Question 3>> 
Who won Mexican Grand Prix?
Answer ->> Lewis Hamilton

Question 4 ->> Two thousand sixteen World Cities (दुनिया के शहर) Day is observed (देखे गए) on which date?
Answer ->> 31st October

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Forty seven International (अंतरराष्ट्रीय) Film Festival of India (भारत महोत्सव) will be held in which city?
Answer ->> Goa

Question 6 ->> Rashtriya Ekta Diwas is observed (मनाया) on which date?
Answer ->> 31 October


Question 7 ->> Who is the Non-Executive Chairman (गैर-कार्यकारी अध्यक्ष) Of Yes Bank?
Answer ->> Ashok Chawla

Question 8 ->> Which government declares (सरकार वाणी) the state as drought-hit (सूखा प्रभावित)?
 Answer ->> Kerala

Question 9 ->> Who retains (बरकरार रखती है) World Number One ranking in Women’s Doubles for the two consecutive year (लगातार दो साल)?
Answer ->> Sania Mirza

Question 10 ->> Which Government to observe No Tobacco Day (तम्बाकू निषेध दिवस) Today?
Answer ->> Punjab

Question 11 ->> Which country to get electricity (देश में बिजली पाने के लिए) from offshore wind plants in five year?
Answer ->> India

Question 12 ->> Which state comes up with a new scheme (नई योजना) to provide legal assistance (कानूनी सहायता) to deprived sections (वंचित वर्गों)?
Answer ->> Odisha

Question 13 ->> What is the currency (मुद्रा) of Bulgaria?
Answer ->> Lev

Question 14 ->> World’s Largest (विश्व का सबसे बड़ा) Marine Reserve Created off at which place?
Answer ->> Antarctica

Question 15 ->> National Committee (राष्ट्रीय समिति) on Trade Facilitation will be held (आयोजित) in which city? 
Answer ->> Delhi

Question 16 ->> Which Government organizes (सरकार ने आयोजन) “Run for Unity” (एकता के लिए भागो) on ‘Rashtriya Ekta Diwas’?)?
Answer ->> Maharashtra

Question 17 ->> Swachh Bharat Abhiyaan: Government (सरकार), organizations making efforts to clean which river (नदी)?
Answer ->> Ganga

Question 18 ->> Which Government gears up (सरकार की तैयारी) to celebrate State formation (राज्य गठन का जश्न मनाने) day on 1-11-2016?
Answer ->> Karnataka

Question 19 ->> GST Network to Borrow (उधार) how many funds (कई फंडों) for the Infra Costs (लागत)?
Answer ->> Rs. 800 Crore

Question 20 ->> Which countries hold discussions (विचार विमर्श) on NSG issue (मुद्दा) in Beijing?
Answer ->> India-China

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment