Current Affairs 25th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 25th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which country Successfully Launched (सफलतापूर्वक शुरू) four Data Satellite?
Answer ->> China

Question 2 ->> Who was the Former (भूतपूर्व) ISRO Chief passed (मुख्यमंत्री पारित किया) away recently (हाल ही में)?
Answer ->> MGK Menon

Question 3>> Which govt. to grant (अनुदान) 33% reservation to women (महिलाओं के लिए आरक्षण)?
Answer ->> Nagaland

Question 4 ->> Who launches water (पानी की शुरूआत) distribution monitoring (वितरण की निगरानी) portal?
Answer ->> Chandra Babu

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Who is the CM of Bihar (बिहार के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Nitish Kumar

Question 6 ->> Wangala harvest festival (फ़सल का त्यौहार) is celebrated (मनाया) in which place?
Answer ->> Guwahati


Questions 7 ->> Which state government (राज्य सरकार) to provide (प्रदान करें) cheap (सस्ता), quality meals (गुणवत्ता भोजन) to the poor (गरीब)?
Answer ->> Rajasthan

Question 8 ->> Who addresses National Foundation for Communal Harmony program (सांप्रदायिक सद्भाव कार्यक्रम)?
Answer ->> Kiren Rijiju

Question 9 ->> What is the currency of Austria (ऑस्ट्रिया की मुद्रा)?
Answer ->> Euro

Question 10 ->> Who is appointed (नियुक्त) as new NHAI Chairman?
Answer ->> Yudhvir Singh Malik

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment