Current Affairs 28th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 28th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Indian Railways Newly Announced (घोषणा) which Plan to Avoid Accidents (दुर्घटनाओं से बचने)?
Answer ->> Tri – Netra.

Question 2 ->> Who is the New Director (नए निदेशक) of LBSNAA?
Answer ->> Upma Chowdhary.

Question 3>> Who is the New President (नए राष्ट्रपति) of Indian Hockey?
Answer ->> Mariamma Koshy.

Question 4 ->> New CEO of Amitabh Kant previously worked (पहले से काम किया ) as?
Answer ->> IAS Officer.

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> When was the Constitution of India (भारत के संविधान) Day Celebrating?
Answer ->> 26th November 2016.

Question 6 ->> IRCTC Included (शामिल) which scheme (योजना) of Hijras?
Answer ->> Transgender as Third Gender.


Questions 7 ->> Which app was launched by PM Narendra Modi (प्रधानमंत्री नरेंद्र मोदी) on National Police Conference (राष्ट्रीय पुलिस सम्मेलन)?
Answer ->> Indian Police at Your Call.

Question 8 ->> Which books are released by the PM (प्रधानमंत्री द्वारा) on Awareness of Indian Constitution (भारतीय संविधान)?
Answer ->> Making of Constitution (संविधान का बनाना) and New Version of Constitution (संविधान का नया संस्करण) of India.

Question 9 ->> IRCTC Included Transgender as Third Gender was Taken on Representation by (द्वारा प्रतिनिधित्व)?
Answer ->> Delhi Based – Lawyer.

Questions 10 ->> From six to ten December the first ever International (पहले कभी अंतरराष्ट्रीय) Gita Mahotsav will be celebrated in which state (राज्य)?
Answer ->> Haryana.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment