Current Affairs 30th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 30th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Apart from India (भारत के अलावा), which country has launched (शुभारंभ) the New Currency (नई मुद्रा)?
Answer ->> Zimbabwe

Question 2 ->> Which country will host golden (गोल्डन की मेजबानी करेगा) jubilee celebrations (जयंती समारोह) of UNCITRAL?
Answer ->> India

Question 3>> Which city has overtaken (आगे निकल) Mumbai to become India economic capital (भारत आर्थिक राजधानी)?
Answer ->> Delhi

Question 4 ->> Which Bank ties up (जुड़ना) with Bajaj finance (वित्त) for co branded credit cards?
Answer ->> RBL
.
Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Who is the Director General (महानिदेशक) of Military Operations (सैन्य अभियानों)?
Answer ->> A K Bhatt

Question 6 ->> Who is the CM of Jharkhand (झारखंड के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Raghuvar Das
.

Questions 7 ->> Which movie to be screened (फिल्म दिखाई) at UN Headquarters (संयुक्त राष्ट्र मुख्यालय) on Special Invitation (विशेष निमंत्रण)?
Answer ->> Pink

Question 8 ->> At UNESCO Salon Competition (प्रतियोगिता), who wins the award for Magical Piano (जादुई पियानो के लिए पुरस्कार)?
Answer ->> Toonz
.
Questions 9 ->> Which is the India (भारत) first Digital Village?
Answer ->> Akodara
.
Questions 10 ->> Who won (जीत लिया) the two thousand sixteen Davis Cup?
Answer ->> Argentina

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment