Current Affairs 4th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 4th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Sampriti two thousand sixteen will be conducted (संचालित) between India and which country?
Answer ->> Bangladesh

Question 2 ->> Which job portal (द्वार) links MoU (समझौता) with government to create (बनाना) more jobs for students?
Answer ->> LinkedIn

Question 3>> 
Who was appointed (नियुक्त) as the brand ambassador of Swachh Rail Mission (स्वच्छ रेल मिशन)?
Answer ->> Bindeshwar Pathak

Question 4 ->> Which State will have a cyber police station in each district (प्रत्येक जिले)?
Answer ->> Maharashtra

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> PM Modi has presented (प्रस्तुत किया) the Ramnath Goenka Awards (पुरस्कार) for Excellence (उत्कृष्टता) in which field?
Answer ->> Journalism

Question 6 ->> Which Government launched (शुभारंभ) the Parippida Mission?
Answer ->> Kerala


Question 7 ->> IAF (भारतीय वायुसेना) conducts (आयोजित) aerial display (हवाई प्रदर्शन) at which place?
Answer ->> Lucknow

Question 8 ->> Who becomes Canada’s first Sikh Senator?
 Answer ->> Sarabjit Singh Marwah

Question 9 ->> Who was made (बनाया गया) brand ambassador of Equitas SFB?
Answer ->> Ravichandran Ashwin

Question 10 ->> What is the currency of Croatia (क्रोएशिया की मुद्रा)?
Answer ->> Kuna

Question 11 ->> Who is the CM (मुख्यमंत्री) of Meghalaya?
Answer ->> Mukul Sangma

Question 12 ->> Mangat Ram Sharma, who passed away (दूर) recently (हाल ही में), was the Deputy CM (मुख्यमंत्री) of which state?
Answer ->> Jammu and Kashmir

Question 13 ->> Who was the next Ambassador (अगले राजदूत) of India to Lebanon (भारत लेबनान के लिए)?
Answer ->> Sanjiv Arora

Question 14 ->> Who is the Indian badminton player (खिलाड़ी) wins Bahrain International (अंतरराष्ट्रीय) Challenge title (खिताब)?
Answer ->> Pratul Joshi

Question 15 ->> Who inaugurated (उद्घाटन किया) the Asian Ministerial (एशियाई मंत्रिस्तरीय) Conference (सम्मेलन) on disaster risk reduction (आपदा जोखिम में कमी)?
Answer ->> Modi

Question 16 ->> Who is the governor of Jharkhand (झारखंड के राज्यपाल)?
Answer ->> Draupadi Murmu

Question 17 ->> Who launched (शुभारंभ) the first ever (पहली बार) Agricultural Marketing (कृषि विपणन) & Farm Friendly (अनुकूल) Reforms (सुधार) Index?
Answer ->> NITI Aayog

Question 18 ->> Who is the Tribal Affairs Minister (जनजातीय मामलों के मंत्री)?
Answer ->> Jual Oram

Question 19 ->> Name the German footballer who announced (घोषणा की) his retirement from the sport (खेल) in November two thousand sixteen?
Answer ->> Miroslav Klose

Question 20 ->> Who will represent India (भारत का प्रतिनिधित्व) at the two thousand sixteen Mrs. World pageant (श्रीमती वर्ल्ड प्रतियोगिता)?
Answer ->> Mohini Sharma Mane

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment