Current Affairs 9th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 9th November 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> National Legal Services Day (राष्ट्रीय विधिक सेवा दिवस) is observed on which date?
Answer ->> 9th Nov

Question 2 ->> Who is the Science (विज्ञान) and Technology Earth Sciences Minister (प्रौद्योगिकी पृथ्वी विज्ञान मंत्री)?
Answer ->> Harsh Vardhan

Question 3>> 
International (अंतर्राष्ट्रीय) Agrobiodiversity Congress will be held in which city (शहर)?
Answer ->> Delhi

Question 4 ->> Who is the CM of Assam (असम के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Sarbananda Sonowal

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Who is the Indian ambassador (भारतीय राजदूत) for Switzerland Tourism?
Answer ->> Ranveer Singh

Question 6 ->> Who is the Highest (उच्चतम) paid woman in music for two thousand sixteen?
Answer ->> Taylor Swift


Question 7 ->> What is the currency of Chile (चिली की मुद्रा)?
Answer ->> Peso

Question 8 ->> What is the name of the operation started by the Indian Army (भारतीय सेना)?
Answer ->> School Chalo

Question 9 ->> Which Organization (संगठन) holds Guinness World Record (विश्व रिकॉर्ड) for highest altitude fix of a GPS signal?
Answer ->> NASA

Question 10 ->> DRDO has recently signed (हाल ही में हस्ताक्षर किए) a MoU with which organization?
Answer ->> IIT – Delhi

Question 11 ->> Which country has launched (शुभारंभ) the next generation satellite (अगली पीढ़ी के उपग्रह) Himawari-9?
Answer ->> Japan

Question 12 ->> Where is the Chamera Dam Located (स्थित)?
Answer ->> Himachal Pradesh

Question 13 ->> Which India Lawyer elected (भारत वकील निर्वाचित) to top United Nations body (संयुक्त राष्ट्र के शरीर) of legal experts?
Answer ->> Aniruddha Rajput

Question 14 ->> Who is the Governor of Haryana (हरियाणा के राज्यपाल)?
Answer ->> Kaptan Singh Solanki

Question 15 ->> Where is the NASA Headquarters (मुख्यालय) located?
Answer ->> Washington

Question 16 ->> Which country (देश) will ban (प्रतिबंध) Rs 500, 1000Rs Notes?
Answer ->> India

Question 17 ->> According to UNICEF, which country (देश) may be declared as the non endemic country (गैर स्थानिक देश)?
Answer ->> Pakistan

Question 18 ->> Who is the formal air chief marshal, governor of Maharashtra (महाराष्ट्र के राज्यपाल) and Gujarath who passed away recently (हाल ही में निधन)?
Answer ->> Om Prakash Mehra

Question 19 ->> NALCO will set up the first aluminum park (पहली एल्यूमीनियम पार्क) in which state (राज्य)?
Answer ->> Odisha

Question 20 ->> National Integration week (राष्ट्रीय एकता सप्ताह) isobserved onwhich dates?
Answer ->> 19th-25th Dec

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment