Current Affairs 12th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 12th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which state CM (राज्य के मुख्यमंत्री) launches state (राज्य की शुरूआत) Economic Development Board website?
Answer ->> Andhra Pradesh

Question 2 ->> Who launched (शुभारंभ) the Narmada Seva Yatra?
Answer ->> Shivraj Singh Chouhan

Question 3>> Which express renamed (अभिव्यक्त नाम दिया) to promote Brand Vizag Steel?
Answer ->> Samata Express

Question 4 ->> Which country launches space (अंतरिक्ष की शुरूआत) junk (कबाड़) collector vessel Kounotori into orbit (परिक्रमा) to clear clutter?
Answer ->> Japan

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->>   Who becomes first Indian (भारतीय) captain to hit three double centuries (दोहरा शतक)?
Answer ->> Virat Kohli

Question 6 ->> Who presents Shilp (प्रस्तुत शिल्प) Guru Awards, National Awards (राष्ट्रीय पुरस्कार) to master crafts persons?
Answer ->> Pranab Mukherjee


Questions 7 ->> Who will head (प्रमुख होंगे) the National Gallery of Modern Art (आधुनिक कला)?
Answer ->> Adwaita Gadanayak

Question 8 ->> Who is appointed (नियुक्त) as the new CBDT (केन्द्रीय प्रत्यक्ष कर बोर्ड) member?
Answer ->> Rajendra Kumar

Questions 9 ->> Name the first Indian (भारतीय) to win a medal at the Mr. Olympia event (घटना)?
Answer ->> Iqbal Sayed

Questions 10 ->> Who has won the two thousand sixteen Presidential (अध्यक्षीय) election of the Republic (गणराज्य) of Ghana?
Answer ->> Nana Akufo-Addo

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment