CRPF 2945 Constable Bharti - Apply Now!                                         SBI PO Recruitment 2313 Vacancies - Apply Now!                                         JSSC TGT Recruitment 17793 Vacancies - Apply Now!

Current Affairs 14th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 14th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> First Helicopter Pilot Training (प्रशिक्षण) Institution will set (स्थापित करेगा) up in which place?
Answer ->> Bangalore

Question 2 ->> Which language opted (भाषा का विकल्प) as the official language (भाषा) of GOA?
Answer ->> Konkani

Question 3>> Who has sworn (शपथ ली) in as nine Secretary-General (महा सचिव) of the United Nations (संयुक्त राष्ट्र)?
Answer ->> Antonio Guterres

Question 4 ->> Who was appointed (नियुक्त) UNICEF Goodwill (साख) Ambassador for stellar (तारकीय) work in child rights (बाल अधिकार)?
Answer ->> Priyanka Chopra

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->>   Who has won the Prestigious (प्रतिष्ठित) two thousand sixteen Ballon d’Or awards?
Answer ->> Cristiano Ronaldo

Question 6 ->> What is the Capital of Lithuania (लिथुआनिया की राजधानी)?
Answer ->> Vilnius


Questions 7 ->> Two thousand eighteen Asian Games will be held (आयोजित) in which country?
Answer ->> Indonesia

Question 8 ->> Pravasi Bharatiya Divas is observed (देखे गए) on which date?
Answer ->> 9th Jan

Questions 9 ->> What is the theme of Asia-Pacific Economic Cooperation summit (शिखर सम्मेलन)?
Answer ->> Quality Growth and Human Development

Questions 10 ->> What is the Capital of Libya (लीबिया की राजधानी)?
Answer ->> Tripoli

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment