Current Affairs 15th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 15th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who will inaugurate (उद्घाटन) six Asia Pacific Ministerial conferences (सम्मेलन)?
Answer ->> Venkaiah Naidu

Question 2 ->> Name the personality (व्यक्तित्व) who has won the Badminton World Federation (रूस) two thousand sixteen most improved Player (बेहतर खिलाड़ी) of the Year award?
Answer ->> PV Sindhu

Question 3>> Which country has abolished (समाप्त कर दिया) the controversial (विवादास्पद) Kafala Labour System (श्रम प्रणाली)?
Answer ->> Qatar

Question 4 ->> Who was named Global Thinker (विचारक) for novel Twitter diplomacy (कूटनीति)?
Answer ->> Sushma Swaraj

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->>   Who was the author (लेखक) of the book Many Everest-An Inspiring Journey (प्रेरणादायक यात्रा) of transforming (बदलने) Dream into Reality (वास्तविकता)?
Answer ->> Ravindra Kumar

Question 6 ->> Who was named ITF World (विश्व) Champions of the year two thousand sixteen?
Answer ->> Angelique Kerber


Questions 7 ->> Which state (राज्य) will launch (शुभारंभ करेंगे) the Vanjeevan, the National Resource Centre (राष्ट्रीय संसाधन केंद्र) for Tribal Livelihood (रोजी रोटी)?
Answer ->> Odisha

Question 8 ->> Solar Battery Sation was inaugurated (उद्घाटन किया) in which state?
Answer ->> Assam

Questions 9 ->> Which state is planning (राज्य योजना बना रहा है) to create a Wagah-like border (सीमा की तरह) viewing point?
Answer ->> Gujarat

Questions 10 ->> Which reality game (वास्तविकता खेल) is finally making its debut in India (भारत में पहली फिल्म)?
Answer ->> Pokemon Go

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment