Current Affairs 19th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 19th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Which becomes the first country to approve (मंजूर) three-parent babies?
Answer ->> Britain

Questions 2 ->> Who is appointed (नियुक्त) as Head (प्रमुख) of Audi India?
Answer ->> Rahil Ansari

Question 3>> Which state government (राज्य सरकार) launched (शुभारंभ) Amma canteen-type (भोजन योजना)?
Answer ->> Rajasthan

Question 4 ->> Name the Bank that has launched (शुभारंभ) the MobiCash Mobile Wallet (बटुआ)?
Answer ->> SBI

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->>   Which state becomes (राज्य बन जाता है) six in India to attain (पाने) 100% Aadhaar saturation (परिपूर्णता)?
Answer ->> Himachal Pradesh

Question 6 ->> Who beats (धड़कता) DiCaprio, JLaw on IMDb’s most popular celebs list (अभिनेता सूची)?
Answer ->> Priyanka Chopra


Questions 7 ->> Name the personality (व्यक्तित्व) who has been appointed (नियुक्त) as the new chief (नए मुख्यमंत्री) of Intelligence Bureau?
Answer ->> Rajiv Jain

Questions 8 ->> Which of the following (निम्नलिखित) districts will become the India’s first carbon neutral (तटस्थ) district?
Answer ->> Majuli

Questions 9 ->> What is the new venture (उद्यम) of Arnab Goswami?
Answer ->> Republic

Questions 10 ->> India signed (हस्ताक्षर किए) four agreements (समझौता) with which country on double taxation (दोहरा कराधान) avoidance (परिहार), money laundering (काले धन को वैध), and counter-terrorism (आतंक)?
Answer ->> Tajikistan

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment