Current Affairs 21st December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 21st December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> PM (प्रधानमंत्री) have launched (शुभारंभ) the major skill development (विकास) projects in which city?
Answer ->> Kanpur

Questions 2 ->> With which country, India has signed (हस्ताक्षर किए) six agreements (समझौता) related to various fields (विभिन्न क्षेत्र)?
Answer ->> Kyrgyzstan

Question 3>> Which bank has launched (शुभारंभ) the website overcome the illegal (अवैध) and unauthorized (अनधिकृत) pooling of funds?
Answer ->> RBI

Question 4 ->> India (भारत)-Nepal Folk Crafts Festival (शिल्प महोत्सव) kicks off in which city?
Answer ->> Kathmandu

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->>   Who has won (जीत लिया) the BBC (ब्रिटिश ब्रॉडकास्टिंग कॉर्पोरेशन) Sports Personality (व्यक्तित्व) of the Year two thousand sixteen award?
Answer ->> Andy Murray

Question 6 ->> Central Government (केंद्र सरकार) has released a special assistance (विशेष सहायता) of for hundred fifty crore rupees to which state?
Answer ->> Telangana


Questions 7 ->> Who will be the Brand Ambassador (ट्रेडमार्क राजदूत) of Assam Tourism (पर्यटन)?
Answer ->> MS Dhoni

Questions 8 ->> ORIENTAL BANK OF COMMERCE Ministry will be created (बनाया) in which city?
Answer ->> Telangana

Questions 9 ->> Who is the CM of Assam (असम के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Sarbananda Sonowal

Questions 10 ->> What is the currency of Albania (अल्बानिया की मुद्रा)?
Answer ->> Lek

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment