Current Affairs 23rd December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 23rd December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> South Korea approved (मंजूर) a military intelligence sharing pact with which country?
Answer ->> Japan

Questions 2 ->> Which Bollywood actress (अभिनेत्री) got the place in BBC’s (ब्रिटिश ब्रॉडकास्टिंग कॉर्पोरेशन) one hundred Most Influential (प्रभावशाली) Women list?
Answer ->> Sunny Leone

Question 3>> Who has won (जीत लिया) the Shakti Bhatt First Book Prize two thousand sixteen?
Answer ->> Akshaya Mukul

Question 4 ->> Which Country Tops (देश में सबसे ऊपर) in two thousand fifteen HDI (मानव विकास सूची) in South Asia Region?
Answer ->> Sri Lanka

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->>   Who has won (जीत लिया) an Oscar Award for Technical (तकनीकी) Achievement?
Answer ->> Rahul Thakkar

Question 6 ->> Nai Manzil Scheme Launched (योजना शुरू) in which state (राज्य)?
Answer ->> Jammu and Kashmir


Questions 7 ->> Who will be the Incredible (अतुल्य) India Brand Ambassadors (राजदूत)?
Answer ->> Amitabh Bachchan and Priyanka Chopra

Questions 8 ->> What is the name of the book launched (शुभारंभ) by the Narendra Modi?
Answer ->> The Z Factor

Questions 9 ->> Which Country launched (शुभारंभ) the TanSat Satellite (उपग्रह) to monitor the global (वैश्विक) carbon emissions (उत्सर्जन)?
Answer ->> China

Questions 10 ->> Who wins bronze (कांस्य पदक) at women (महिलाओं) U18 Hockey Asia Cup?
Answer ->> India

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment