Current Affairs 29th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 29th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Which Country (देश) wills Levy Environment (पर्यावरण) Tax to fight against (खिलाफ) Pollution?
Answer ->> China

Questions 2 ->> Name the State govt (राज्य सरकार) that announced (घोषणा) Biotechnology (जैव प्रौद्योगिकी) Policy?
Answer ->> Gujarat

Question 3>> Which Indian (भारतीय) Colony becomes one cashless, digital tribal (आदिवासी) colony?
Answer ->> Nedumkayam

Question 4 ->> India’s first Digi Dhan Mela will be held in which place to promote cashless transactions?
Answer ->> Gurugram

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->>   Which state govt launched the Nagar Uday Abhiyan?
Answer ->> Madhya Pradesh

Question 6 ->> Who was conferred (सम्मानित) with Honorary (मानद उपाधि) Doctorate for promoting (बढ़ावा) the Urdu Language (भाषा)?
Answer ->> Shahrukh Khan


Questions 7 ->> Which countries (देश) have signed (हस्ताक्षर किए) MoU for technical (तकनीकी) cooperation in infrastructure (आधारिक संरचना) engineering?
Answer ->> India, Bhutan

Questions 8 ->> Who is the CM of Meghalaya (मेघालय के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Mukul Sangma

Questions 9 ->> Bank of Maharashtra has adopted (अपनाया) which village (गांव) for Digital Transactions (लेनदेन)?
Answer ->> Sangli

Questions 10 ->> Who is appointed (नियुक्त) as the Deputy Governor (उप राज्यपाल) of RBI (भारतीय रिजर्व बैंक)?
Answer ->> Viral Acharya

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment