Current Affairs 2nd December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 2nd December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which Bank launches (बैंक की शुरूआत) Aadhaar-based disbursement of micro loans (सूक्ष्म ऋण के संवितरण)?
Answer ->> RBL Bank

Question 2 ->> What was the theme of the two thousand sixteen worlds AIDS day?
Answer ->> Hands up for HIVprevention

Question 3>> Which state Raj Bhawan became India’s first to adopt (गोद लेना) the cashless system for payment (भुगतान)?
Answer ->> Himachal Pradesh

Question 4 ->> Which Brazilian football club lost (क्लब खो दिया) most of its team in the Columbian plane crash (विमान दुर्घटना)?
Answer ->> Atletico Nacional

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Which country will host the fifty anniversary (सालगिरह) of the UNCITRAL?
Answer ->> India

Question 6 ->> Who won the two thousand sixteen World chess Championship?
Answer ->> Magnus Carlsen


Questions 7 ->> Facebook will invest $40000 in which Indian Fashion Startup under its FBStart Programme?
Answer ->> CoutLoot

Question 8 ->> Who is the CM of Bihar (बिहार के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Nitish Kumar

Questions 9 ->> Name the autobiography (आत्मकथा) of Sachin Tendulkar?
Answer ->> Playing it my way

Questions 10 ->> The Union Cabinet (केंद्रीय मंत्रिमंडल) recently approved (मंजूर की) the rehabilitation (पुनर्वास) package of Rs two thousand crore for displaced families from which state?
Answer ->> Jammu Kashmir

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment