CRPF 2945 Constable Bharti - Apply Now!                                         SBI PO Recruitment 2313 Vacancies - Apply Now!                                         JSSC TGT Recruitment 17793 Vacancies - Apply Now!

Current Affairs 30th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 30th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Who is the Current (वर्तमान) Lieutenant Governor of Delhi (दिल्ली के राज्यपाल)?
Answer ->> Anil Baijal

Questions 2 ->> Which state govt (राज्य सरकार) will launch (प्रक्षेपण) Bike Ambulance for the people (लोग) of Remote areas (दूरस्थ क्षेत्र)?
Answer ->> Telangana

Question 3>> Who is appointed (नियुक्त) as the new Jammu and Kashmir police chief (प्रमुख)?
Answer ->> SP Vaid

Questions 4 ->> Which Bank has introduced (शुरू की) a full-fledged (विकसित) NRI-focused (केंद्रित) mobile banking app?
Answer ->> South Indian Bank

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->>   Name the state govt (राज्य सरकार) that will set (स्थापना की जाएगी) up country first Caterpillar (कमला) Train?
Answer ->> Haryana

Questions 6 ->> Who was the Transformer of Modern Physics (आधुनिक भौतिकी) and Astronomy (खगोल) passed away recently (हाल ही में)?
Answer ->> Vera Rubin


Questions 7 ->> Name the CM of Sikkim (सिक्किम के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Pawan Kumar Chamling

Questions 8 ->> Who was the former world (पूर्व विश्व) No1 and two thousand eight French Open champion announced (घोषणा की) retirement recently?
Answer ->> Ana Ivanovic

Questions 9 ->> Who has launched (शुभारंभ) the Swachh Swasth Sarvatra initiative (पहल)?
Answer ->> J P Nadda

Questions 10 ->> What is the Currency of Andorra (अंडोरा की मुद्रा)?
Answer ->> Euro

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment