Current Affairs 5th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 5th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> seven World Ayurveda Meet Opens in which place?
Answer ->> Kolkata

Question 2 ->> Which village becomes first cashless village (गांव) in Maharashtra?
Answer ->> Dhasai

Question 3>> Ten day Tripitak Sutrapath Mahotasava begins in which state (राज्य)?
Answer ->> Bihar

Question 4 ->> Who is the CM of Bihar (बिहार के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Nitish Kumar

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Who is the F1 world champion announces Retirement (सेवानिवृत्ति की घोषणा की) recently?
Answer ->> Nico Rosberg

Question 6 ->> What is the currency of Azerbaijan?
Answer ->> Manat


Questions 7 ->> Who launched (शुभारंभ) world’s shortest service (कम से कम सेवा) on largest plane Airbus A380?
Answer ->> Emirates

Question 8 ->> Three villages (तीन गांव) of which place being made cashless?
Answer ->> Patna

Questions 9 ->> Which Bank Launches (शुरूआत) Cippy Wallet (बटुआ) for Online Transaction (सौदा)?
Answer ->> DCB

Questions 10 ->> Which countries to sign the agreement (समझौता) on Kudankulam units (इकाइयों) five and six this month?
Answer ->> India, Russia

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment