Current Affairs 6th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 6th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who is the Tamil Nadu CM passed (मुख्यमंत्री पारित किया) away recently?
Answer ->> Jayalalitha

Question 2 ->> Which countries will sign (हस्ताक्षर करेंगे) GFA on Kudankulam units five and six?
Answer ->> India, Russia

Question 3>> Which state (राज्य) to launch (प्रक्षेपण) app for quick response (त्वरित प्रतिक्रिया) in road accidents (सड़क दुर्घटनाएँ)?
Answer ->> Rajasthan

Question 4 ->> World’s largest bird (सबसे बड़ा पक्षी) festival has organized (संगठित) in which city?
Answer ->> Agra

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Which city will be open defecation (सर्जन) free by end of this month?
Answer ->> Mumbai

Question 6 ->> Who launches global (वैश्विक शुरूआत) startup program Launchpad in India (भारत)?
Answer ->> Amazon


Questions 7 ->> Who won the Best Actress award (सर्वश्रेष्ठ अभिनेत्री का पुरस्कार) at the Star Screen Awards two thousand sixteen?
Answer ->> Alia Bhatt

Question 8 ->> Who is the CEO, (मुख्य कार्यकारी अधिकारी) Director of Digital TV arm?
Answer ->> Sunil Taldar

Questions 9 ->> Who is the CM of Meghalaya (मेघालय के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Mukul Sangma

Questions 10 ->> Admiral’s Cup Regatta to begin (शुरू) on which date?
Answer ->> 7th Dec

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment