CRPF 2945 Constable Bharti - Apply Now!                                         SBI PO Recruitment 2313 Vacancies - Apply Now!                                         JSSC TGT Recruitment 17793 Vacancies - Apply Now!

Current Affairs 7th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 7th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which state Govt (राज्य सरकार) bans (प्रतिबंध) carrying of arms at weddings?
Answer ->> Haryana

Question 2 ->> Who inaugurate (उद्घाटन) first ever International (अंतरराष्ट्रीय) Gita Mahotsav?
Answer ->> Pranab Mukherjee

Question 3>> Which state Govt(राज्य सरकार) works on Maha wallet (बटुआ) to encourage (प्रोत्साहित करना) cashless transactions?

Answer ->> Maharashtra

Question 4 ->> Which country to train Vietnam Sukhoi-30 fighter (लड़ाकू) pilots?
Answer ->> India

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> MMTC to mingle (आपस में मिलना) with which bank to sell govt minted Indian Gold Coin (भारतीय सोने का सिक्का)?
Answer ->> SBI

Question 6 ->> Who is the new Chief Minister (नए मुख्यमंत्री) of Tamil Nadu?
Answer ->> Panneerselvam


Questions 7 ->> Who is the Managing Director (प्रबंध निदेशक) of AirAsia?
Answer ->> Amar Abrol

Question 8 ->> ISRO to launch Resource (लांच संसाधन) Sat-2A on which date?
Answer ->> 7 Dec

Questions 9 ->> Who is appointed (नियुक्त) as AFC senior VP (सीनियर वाइस प्रेसिडेंट)?
Answer ->> Praful Patel

Questions 10 ->> Who was appointed (नियुक्त) as the Chief of the Directorate General (महानिदेशालय मुख्यमंत्री) of Civil Aviation (नागर विमानन)?
Answer ->> B.S. Bhullar

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment