CRPF 2945 Constable Bharti - Apply Now!                                         SBI PO Recruitment 2313 Vacancies - Apply Now!                                         JSSC TGT Recruitment 17793 Vacancies - Apply Now!

Current Affairs 8th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 8th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who is the newly elected President (नव निर्वाचित राष्ट्रपति) of the Uzbekistan?
Answer ->> Shavkat Mirziyoyev

Question 2 ->> Who has been named as the “Asian of the Year two thousand sixteen”?
Answer ->> Sachin Bansal

Question 3>> What is the theme of two thousand sixteen World Soil Day (विश्व मिट्टी दिन)?
Answer ->> Soils and pulses, a symbiosis for life

Question 4 ->> Who has been named as the new Prime Minister (नए प्रधानमंत्री) of France?
Answer ->> Bernard Cazeneuve

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->>   Who has been appointed (नियुक्त) as the new chief (दार सर) of the Directorate General (महानिदेशालय) of Civil Aviation (नागर विमानन)?
Answer ->> B S Bhullar

Question 6 ->> Which country team (देश की टीम) has won (जीत लिया) the two thousand sixteen Women’s Twenty 20 Asia Cup cricket tournament?
Answer ->> India


Questions 7 ->> Who has won the two thousand sixteen Miss Supranational crown (ताज)?
Answer ->> Srinidhi Shetty

Question 8 ->> Which famous personality (प्रसिद्ध व्यक्तित्व) has won the online reader’s poll (मतदान) for TIME magazine’s Person (पत्रिका के व्यक्ति) of the Year two thousand sixteen?
Answer ->> Narendra Modi

Questions 9 ->> How much amount (ज्यादा राशि) per district will be provided (प्रदान की) by NITI Aayog to encourage (प्रोत्साहित) digital payment system (भुगतान प्रणाली)?
Answer ->> Rs. 5 lakh

Questions 10 ->> The book “The Walking Dead: A Continuing Story (सतत कहानी) of Survival Horror (उत्तरजीविता डर)” has been authored by whom (किसके द्वारा लिखी)?
Answer ->> Robert Kirkman

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment