Current Affairs 9th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 9th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who inaugurated (उद्घाटन किया) four Bi-Annual Photo Exhibition (प्रदर्शनी)?
Answer ->> Venkaiah Naidu

Question 2 ->> What is the name of the App launched (शुरू) by the Indian Army (भारतीय सेना)?
Answer ->> Veterans Outreach App

Question 3>> India-Arab partnership (साझेदारी conference (सम्मेलन) will be held in which place?
Answer ->> Muscat

Question 4 ->> What is the name of the Mobile banking service App launched (शुभारंभ) by the Arunachal Pradesh (अरुणाचल प्रदेश) State Govt. (राज्य सरकार)?
Answer ->> SIMsePAY

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->>   Who takes charge (आरोप) as Goalkeeping Coach of India Under (भारत के तहत )-twenty one hockey team?
Answer ->> PR Sreejesh

Question 6 ->> Who will be the next Chief Justice (मुख्य न्यायाधीश) of Pakistan?
Answer ->> Mian Saqib Nisar


Questions 7 ->> Which company is named as the company of the year by Fortune (भाग्य)?
Answer ->> Microsoft

Question 8 ->> Who is the CM (मुख्यमंत्री) of Goa?
Answer ->> Laxmikhanth Parsekhar

Questions 9 ->> Which company launched (शुभारंभ) solutions (समाधान) for SMEs?
Answer ->> Microsoft

Questions 10 ->> Who is named as the as Person of the Year two thousand sixteen by Times Magazine (पत्रिका)?
Answer ->> Donald Trump

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment