Current Affairs 10th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 10th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which Department (विभाग) bans use of newspapers for packing food (भोजन)?
Answer ->> FSSAI

Question 2 ->> Who will take charge over the State Information (राज्य सूचना) Ministers Conference (मंत्रियों के सम्मेलन)?
Answer ->> M. Venkaiah Naidu

Question 3>> What is the name of the website launched (शुभारंभ) by the Railway Miniter Suresh Prabhu?
Answer ->> www.nationalrailplan.in

Question 4 ->> Which state (राज्य) has launched (शुभारंभ) the Haritha Keralam Mission?
Answer ->> Kerala

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->>   Name the country which lifts the ban on Indian (भारतीय पर प्रतिबंध लगाने) cotton imports (कपास का आयात)?
Answer ->> Pakistan

Question 6 ->> University (विश्वविद्यालय) of Illino researchers have discovered (पता चला) the existence  (अस्तित्व )of hot atomic hydrogen (परमाणु हाइड्रोजन) atoms in which layer of Earth’s (पृथ्वी की परत) atmosphere (वातावरण)?
Answer ->> Thermosphere


Questions 7 ->> Who was the first American astronaut (अंतरिक्ष यात्री) to Orbit Earth passed away recently?
Answer ->> John Glenn

Question 8 ->> What is India’s (भारत) rank in the two thousand sixteen Global Terrorism (वैश्विक आतंकवाद) Index (सूची)?
Answer ->> 7th

Questions 9 ->> Who was the highest paid (सबसे अधिक भुगतान) athlete of all time according to the Forbes list (सूची)?
Answer ->> Michael Jordan

Questions 10 ->> Who is the non-executive (गैर-कार्यकारी) chairperson (अध्यक्ष) of the IDFC Bank ?
Answer ->> Veena Mankar

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment