Current Affairs 13th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 13th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> What is the Helpline Number launched (शुभारंभ) by the Government to promote (बढ़ावा देना) digital Payment?
Answer ->> 14444

Question 2 ->> Who was the Ex- Shiv Sena member passes away recently (हाल ही में)?
Answer ->> Ramesh Prabhu

Question 3>> Which countries have signed (हस्ताक्षर किए) three agreements (समझौता) to enhance strategic (सामरिक बढ़ाने) partnership?
Answer ->> India, Indonesia

Question 4 ->> Which Bank will Launch Credit Card with Rs 25000 Limit (सीमा) Soon?
Answer ->> SBI

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->>   Who was the PM (प्रधानमंत्री) of New Zealand after John Key (कुंजी)?
Answer ->> Bill English

Question 6 ->> Who is the CM (मुख्यमंत्री) of Chhattisgarh?
Answer ->> Raman Singh


Questions 7 ->> Who has won (जीत लिया) the test series against (विरुद्ध) England in Mumbai?
Answer ->> India

Question 8 ->> Which country has launched (शुभारंभ) Fengyun-four satellite (उपग्रह) into geostationary orbit (परिक्रमा)?
Answer ->> China

Questions 9 ->> Who was recently conferred (सम्मानित) with the Officer of the Legion (लशकर) of Honour, highest (उच्चतम) French civilian (असैनिक) distinction?
Answer ->> John Kerry

Questions 10 ->> Name the Cyclone (चक्रवात) which affects (प्रभावित) the Tamil Nadu and AP States (राज्य) due to a cyclonic storm (आंधी) that was formed in the Bay of Bengal (बंगाल की खाड़ी)?
Answer ->> Vardah

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment