Current Affairs 16th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 16th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> How many cities (कई शहर) are selected nationwide (राष्ट्रव्यापी) to implement Solar Cities program?
Answer ->> 16

Question 2 ->> Who are the Managing (प्रबंध) Director and CEO (मुख्य कार्यकारी अधिकारी) of Punjab National Bank?
Answer ->> Usha Ananthasubramanian

Question 3>> Name the personality (व्यक्तित्व) who is confirmed (पुष्टि) as new Life Insurance Corporation chairman?
Answer ->> VK Sharma

Question 4 ->> Who ranks nine among Worlds ten most powerful people (शक्तिशाली लोग) in a Forbes rank report?
Answer ->> Narendra Modi

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->>   Who is the Chief Executive (मुख्य कार्यकारी) Indian Banks' Association?
Answer ->> VG Kannan

Question 6 ->> Which country successfully (सफलतापूर्वक) test fires enhanced (बढ़ाया) version (संस्करण) of Babur cruise missile?
Answer ->> Pakistan


Questions 7 ->> Who has won the Badminton World Federation Most Improved Player (बेहतर खिलाड़ी) Award?
Answer ->> PV Sindhu

Question 8 ->> Indian Railways (भारतीय रेल) has tied up with which bank to install Ten thousand POS machines?
Answer ->> SBI

Questions 9 ->> Who was conferred (सम्मानित) with the Golden Jubilee (स्वर्ण जयंती) Lifetime Achievement (उपलब्धि) Award by the Sports Journalists (खेल पत्रकार) Association of Mumbai?
Answer ->> Sunil Gavaskar

Questions 10 ->> Who was named as the World most powerful (सबसे अधिक शक्तिशाली) Chief Electoral Officer by Forbes?
Answer ->> Larry Page

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment