Current Affairs 20th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 20th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Who has crowned (ताज पहनाया) Junior Hockey World Cup (विश्व कप) championship?
Answer ->> India

Questions 2 ->> Forty two annual (वार्षिक) cake show begin (शुरू) in which city?
Answer ->> Bangalore

Question 3>> Who was the Developer of life-saving (जीवन बचाने वाले) technique (तकनीक) passed away recently?
Answer ->> Henry Heimlich

Question 4 ->> Which island (द्वीप) is named most popular year-end (वर्ष के अंत) destination in Asia (एशिया में गंतव्य)?
Answer ->> Bali

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->>   What is the theme of the five editions (संस्करण) of India’s International Clown Festival (जोकर महोत्सव)?
Answer ->> Himachal Pradesh

Question 6 ->> Which University (विश्वविद्यालय) engineers have created (बनाया था) the world’s smallest radio (छोटी से छोटी रेडियो) receiver?
Answer ->> Christmas


Questions 7 ->> Who has won the World Boxing Organization Super Middleweight Asia-Pacific?
Answer ->> Harvard

Questions 8 ->> Who has won (जीत लिया) the BBC Sports Personality (व्यक्तित्व) of the Year awards two thousand sixteen?
Answer ->> Andy Murray

Questions 9 ->> Name the personality (व्यक्तित्व) to inaugurate (उद्घाटन) the conference (सम्मेलन) on Youth Development?
Answer ->> Vijay Goel

Questions 10 ->> Who is the Miss World (विश्व सुंदरी) two thousand sixteen?
Answer ->> Stephanie Del Valle

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment