CRPF 2945 Constable Bharti - Apply Now!                                         SBI PO Recruitment 2313 Vacancies - Apply Now!                                         JSSC TGT Recruitment 17793 Vacancies - Apply Now!

Current Affairs 22nd December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 22nd December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Who has launched (शुभारंभ) major skill Development (विकास) Projects in Kanpur?
Answer ->> Narendra Modi

Questions 2 ->> Name the Renowned Tamil Poet (प्रख्यात तमिल कवि), whose statue (प्रतिमा) was unveiled (अनावरण किया) in Haridwar?
Answer ->> Thiruvalluvar

Question 3>> Which country (देश) is the World’s five largest (विशालतम) economy (अर्थव्यवस्था)?
Answer ->> India

Question 4 ->> Name the telecom (दूरसंचार) company that will launch (प्रक्षेपण) the mobile app with SBI (स्टेट बैंक ऑफ इंडिया) in Assam for the digital transaction (सौदा)?
Answer ->> BSNL

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->>   Which country achieved (हासिल) four ranks in Global Wind Power Installed (स्थापित) Capacity (क्षमता) Index?
Answer ->> India

Question 6 ->> Who was the Malayalam actor (अभिनेता) passed away recently?
Answer ->> K N Jagannatha Varma


Questions 7 ->> India’s first cashless bazaar has been launched (शुभारंभ) in which state of India (भारत के राज्य)?
Answer ->> Chhattisgarh

Questions 8 ->> Which country tops (देश में सबसे ऊपर) the Global Wind (हवा) Power Installed (स्थापित) Capacity Index?
Answer ->> China

Questions 9 ->> India has received the maximum Foreign Direct Investment (प्रत्यक्ष विदेशी निवेश) inflows (अंत: प्रवाह) from which county in 2015-16?
Answer ->> Singapore

Questions 10 ->> What is the currency of Comoros (कोमोरोस की मुद्रा)?
Answer ->> Franc

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment