Current Affairs 25th & 26th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 25th & 26th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Who Launched (शुरू) Twitter Seva to help Indians abroad (विदेशों में भारतीय)?
Answer ->> External Affairs Ministry

Questions 2 ->> Which Bank Launches (शुरूआत) EazyPay App?
Answer ->> ICICI

Question 3>> Who claims world’s (दुनिया के इस दावे) tallest artificial (सबसे बड़ा कृत्रिम) Christmas tree Record?
Answer ->> Sri Lanka

Question 4 ->> Name the Bengali Poet (कवि) who is awarded (सम्मानित) the Jnanpith Award two thousand sixteen?
Answer ->> Shankha Ghosh

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->>   Who was the Vogue (शोहरत) Italia Editor passed away (दूर) recently (हाल ही में)?
Answer ->> Franca Sozzani

Question 6 ->> Name the personality (व्यक्तित्व) who inaugurated (उद्घाटन किया) the sixty two national conventions (राष्ट्रीय संवहन) of ABVP (अखिल भारतीय विद्यार्थी परिषद)?
Answer ->> Manohar Parrikar

Questions 7 ->> Who bags National title (राष्ट्रीय खिताब) in six-red Snooker?
Answer ->> Pankaj Advani

Questions 8 ->> Which Organization (संगठन) has successfully tested (परीक्षण किया) an indigenous (स्वदेशी) Smart Anti-Airfield Weapon (हथियार)?
Answer ->> DRDO

Questions 9 ->> Who is the CM of Gujarat (गुजरात के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Vijay Rupani

Questions 10 ->> Name the celebrity (हस्ती) who leads (सुराग) Lord’s Cricket Ground list (सूची) of top twenty players of two thousand sixteen?
Answer ->> Virat Kohli

Questions 11 ->> Who clinches (जीता) gold (स्वर्ण) at Asian Luge Championships?
Answer ->> Shiva Keshavan

Questions 12 ->> Which IT firm is involved (लिप्त) in the campaign (अभियान) called ‘Digitally Safe Consumer’ (सुरक्षित उपभोक्ता) to help protect (रक्षा करना) consumer interest (ब्याज) online?
Answer ->> Google

Question 13>> What is the service introduced (सेवा शुरू की) by Google to enhance (बढ़ाने) public convenience (सुविधा)?
Answer ->> Find your way to nearest toilet

Question 14 ->> The Good Governance (सुशासन) Day is observed (देखे गए) on which date?
Answer ->> December 25


Question 15 ->>   Which Indian (भारतीय) naval vessel (नौसेना पोत) that reached Cape Town in South Africa to participate in the Cape to Rio two thousand seventeen race (दौड़)?
Answer ->> INS Mhadei

Question 16 ->> What is the currency of Andorra?
Answer ->> Euro

Questions 17 ->> India has signed (हस्ताक्षर किए) a power purchase (खरीद) agreement (समझौते) with which country to export additional (निर्यात अतिरिक्त) two hundred fourty MW?
Answer ->> Nepal

Questions 18 ->> India’s (भारत) first 2G Ethanol Biorefinery will set up in which state (राज्य)?
Answer ->> Punjab

Questions 19 ->> Amazon India (भारत) Report Indicates (यह बताता है) which city as the most well-read (बहुत पढ़ा हुआ) city in India (भारत)?
Answer ->> Delhi

Questions 20 ->> Who is the Governor (राज्यपाल) of himachal Pradesh?
Answer ->> Kalyan Singh

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment