Current Affairs 27th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 27th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Which Social (सामाजिक) Media has received most (सबसे अधिक) data requests (प्रार्थना) from Indian Government (भारत सरकार) in six months?
Answer ->> Facebook

Questions 2 ->> Amazon India Report has declared (घोषित) which city as the most well-read city in India (भारत)?
Answer ->> Delhi

Question 3>> Who will launch (प्रक्षेपण) Transform (परिवर्तन) Maharashtra initiative (पहल)?
Answer ->> Devendra Fadnavis

Question 4 ->> Which state (राज्य) has launched (शुभारंभ) ‘Atal-Amrit Abhiyan’ health (स्वास्थ्य) assurance (बीमा) scheme?
Answer ->> Uttarakhand

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->>   What is the name of the scheme (योजना) launched (शुभारंभ किया) by Karnataka Vikas Grameen Bank?
Answer ->> Bank Sakhi

Question 6 ->> Which bank adopts Shirki village in Pen (कलम) for Aadhaar-based payments (भुगतान)?
Answer ->> SBI


Questions 7 ->> Who was the British singer (गायिका) pass away recently (हाल ही में)?
Answer ->> George Michael

Questions 8 ->> Which state government (राज्य सरकार) has decided (निर्णय) to launch (प्रक्षेपण) the new malaria control program (कार्यक्रम) DAMAN?
Answer ->> Odisha

Questions 9 ->> Who recently (हाल ही में) won (जीत लिया) the National title (राष्ट्रीय खिताब) in six red Snooker?
Answer ->> Pankaj Advani

Questions 10 ->> Which of the following (निम्नलिखित) transactions (लेनदेन) are eligible (योग्य) through Digi-Dhan Vyapar Yojana for merchants (सोदागर)?
  1. Unstructured Supplementary Service Data (USSD)
  2. Aadhaar Enabled Payment System (AEPS)
  3. Unified Payment Interface (UPI)
  4. All of the above
Answer ->> All of the above

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment