Current Affairs 28th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 28th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Who was the British pop superstar and Grammy Award Winner (विजेता) passed away recently (हाल ही में)?
Answer ->> George Michael

Questions 2 ->> Name the actor (अभिनेता) cum politician (राजनीतिज्ञ) who has Resigned (इस्तीफा दे दिया) from Rajya Sabha Citing Health Reasons (स्वास्थ्य के कारण)?
Answer ->> Mithun Chakraborty

Question 3>> Who has recently (हाल ही में) sworn (शपथ ली) in as the Director General (सामान्य) of NCC (राष्ट्रीय कैडेट कोर)?
Answer ->> Vinod Vashisht

Question 4 ->> Char Dham highway development (विकास) project will set (स्थापित करेगा) up in which place?
Answer ->> Dehradun

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->>   Which Country (देश) to levy environment (पर्यावरण) tax to fight pollution (लड़ाई प्रदूषण)?
Answer ->> China

Question 6 ->> First 2G Ethanol Biorefinery in India (भारत) to be set up (स्थापना होगी) at which place?
Answer ->> Bathinda


Questions 7 ->> What is the currency of Nepal (नेपाल की मुद्रा)?
Answer ->> Rupee

Questions 8 ->> Which country (देश) has tested (परीक्षण किया) the latest version (संस्करण) of its fifth-generation (पीढ़ी) stealth fighter?
Answer ->> China

Questions 9 ->> Who is the CM of Himachal Pradesh (हिमाचल प्रदेश के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Virbhadra Singh

Questions 10 ->> Name the personality (व्यक्तित्व) who has clinched (जीता) the ITF (अंतरराष्ट्रीय टेनिस महासंघ) Hong Kong F4 Futures title (खिताब)?
Answer ->> Yuki Bhambri

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment