Current Affairs 31st December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 31st December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->>Name the personality (व्यक्तित्व) who has launched (शुभारंभ) the UPI-based (आधारित) mobile payment (भुगतान) app, BHIM?
Answer ->> Narendra Modi

Questions 2 ->> Who will lead (नेतृत्व) the Union Ministry of Law (कानून) and Justice High (न्यायमूर्ति उच्च )-Level Committee?
Answer ->> B N Srikrishna

Question 3>> Under which scheme (योजना), Union Govt (केन्द्र सरकार) has met the 1.5-crore target (लक्ष्य) for LPG (रसोई गैस) connections?
Answer ->> Pradhan Mantri Ujjwala Yojana

Questions 4 ->> Who has given assent (अनुमति) to Payment of Wages (वेतन) Ordinance (अध्यादेश), two thousand sixteen?
Answer ->> Pranab Mukherjee

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->>   The Foreign Investment (विदेशी निवेश) Promotion (संवर्धन) Board has approved (मंजूर) how many proposals (प्रस्ताव)?
Answer ->> 6

Questions 6 ->> twenty seven meeting of Southern (दक्षिण) Zonal Council held (परिषद का आयोजन) at which place?
Answer ->> Thiruvananthapuram


Questions 7 ->> What is the currency of Belize (बेलीज की मुद्रा)?
Answer ->> Dollar

Questions 8 ->> Who is appointed (नियुक्त) as Prime Minister (प्रधान मंत्री) of Romania?
Answer ->> Sorin Grindeanu

Questions 9 ->> Which Country (देश) operationalises world’s longest (सबसे लंबे समय तक) bullet (गोली) train line?
Answer ->> China

Questions 10 ->> Who is the CM of Odisha (ओडिशा के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Naveen Patnaik

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment