CRPF 2945 Constable Bharti - Apply Now!                                         IOF 6948 Apprentice Jobs - Apply Now!

Current Affairs 3rd December 2016 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 3rd December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which village becomes first cashless village (गांव) in Maharashtra?
Answer ->> Dhasai

Question 2 ->> Who asks for Aadhar linkage (कड़ी) of bank accounts for student scholarships (छात्रवृत्ति)?
Answer ->> Devendra Fadnavis

Question 3>> Who will launch (शुभारंभ करेंगे) India’s first private moon mission (चंद्र अभियान) in two thousand seventeen?
Answer ->> Team Indus

Question 4 ->> Who launches (शुरूआत) ‘SIMsePAY’ for money transfer (हस्तांतरण) through feature phones?
Answer ->> Yes Bank

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Who added (जोड़ा गया) Rumba Dance (नृत्य) in Intangible (अमूर्त) Cultural Heritage (सांस्कृतिक विरासत)?
Answer ->> UNESCO

Question 6 ->> Which Bank launched (शुभारंभ)Aadhaar-based disbursement (अदायगी) of micro loans (सूक्ष्म ऋण)?
Answer ->> RBL


Questions 7 ->> Who wins Asian award (पुरस्कार)?
Answer ->> India’s football federation

Question 8 ->> Who was honored (सम्मानित) with the humanitarian award (मानवतावादी पुरस्कार) at UNICEF event?
Answer ->> Katy Perry

Questions 9 ->> Who is the new AITA President (नई एआईटीए के अध्यक्ष)?
Answer ->> Praveen Mahajan

Questions 10 ->> Which country has created (बनाया था) the world’s first ‘water-wave (जल-तरंग) laser’?
Answer ->> Israel


Questions 11 ->> विकलांग दिवस कब मनाया जाता है
Answer ->> 03rd December

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment