Current Affairs 16th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 16th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Which state govt (राज्य सरकार) has launched (शुभारंभ) the Digital Dakiya Scheme (योजना) For Digital Literacy (साक्षरता)?
Answer ->> Madhya Pradesh

Questions 2 ->> Two thousand seventeen National conference (राष्ट्रीय सम्मेलन) Jal Manthan III will be held (आयोजित) in which city?
Answer ->> Delhi

Question 3>> Who has won (जीत गया) the best actress award (अभिनेत्री का पुरस्कार) at the sixty two Filmfare Festival two thousand seventeen?
Answer ->> Alia Bhatt

Questions 4 ->> What is the name of the app launched (एप्लिकेशन का शुभारंभ) by the Commerce Ministry (वाणिज्य मंत्रालय)?
Answer ->> Special Economic Zones (SEZ)

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->>   The two-day annual camel festival (वार्षिक ऊंट त्योहार) has begun in which city of Rajasthan?
Answer ->> Bikaner

Questions 6 ->> William Peter Blatty, who passed away recently (हाल ही में दूर), was the well-known (श्रुत) author of which country (देश)?
Answer ->> United States


Questions 7 ->> Who will take charge (प्रभार लें) as interim (अन्तरिम) CEO (मुख्य कार्यकारी अधिकारी) of the Prasar Bharti?
Answer ->> Rajeev Singh

Questions 8 ->> Name the Actor Who has won (जीत लिया) Best Actor award (अभिनेता का पुरस्कार) at the sixty two Jio Filmfare Awards two thousand seventeen?
Answer ->> Aamir Khan

Questions 9 ->> Airtel Payments (भुगतान) Bank has offered How much interest rate (ब्याज दर) on savings accounts deposits (खातों में जमा राशि)?
Answer ->> 7.25%

Questions 10 ->> Who has won (जीत लिया) the men’s elite (पुरुषों के अभिजात वर्ग) full marathon event (घटना) two thousand seventeen in Mumbai?
Answer ->> Alphonce Simbu

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment