Current Affairs 25th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 25th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Which state (राज्य) will become the first Indian state to Send Postal Ballots Electronically (इलेक्ट्रॉनिक) to Service Voters (सर्विस मतदाता)?
Answer ->> Goa.

Questions 2 ->> The National Voters (राष्ट्रीय मतदाता) Day is celebrated (मनाया) on which date in India?
Answer ->> January 25.

Question 3>> Which stadium will become the first Indian stadium (पहले भारतीय स्टेडियम) to have stands named after war heroes (युद्ध के नायकों के बाद)?
Answer ->> Eden Gardens stadium, Kolkata.

Questions 4 ->> Who has been appointed (नियुक्त) as the new Chief Operating Officer(मुख्य कार्यकारी अधिकारी) of Ola?
Answer ->> Vishal Kaul.

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->> Which country has launched (शुभारंभ) a ten-year plan to cut dependence (निर्भरता) on vegetable imports (सब्जी का आयात) from India?
Answer ->> Nepal.

Questions 6 ->> The two thousand seventeen Pakke-Paga Festival (त्यौहार) has been held in which state (राज्य)?
Answer ->> Arunachal Pradesh


Questions 7 ->> Who will inaugurate (उद्घाटन) the Digi-Dhan Mela organized (आयोजित) at Indore?
Answer ->> Sumitra Mahajan.

Questions 8 ->> Which country has launched (शुभारंभ) Kirameki-2 defense communication satellite (रक्षा संचार उपग्रह)?
Answer ->> Japan.

Questions 9 ->> Name the Russian Prez (राष्ट्रपति) who has won the peace prize (शांति पुरस्कार जीता) by Venezuela?
Answer ->> Vladimir Putin

Questions 10 ->> Which country has built (देश का निर्माण किया) the world largest solar park (सबसे बड़ा सौर पार्क) in Qinghai province (किंघाई प्रांत)?
Answer ->> China.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment