CRPF 2945 Constable Bharti - Apply Now!                                         SBI PO Recruitment 2313 Vacancies - Apply Now!                                         JSSC TGT Recruitment 17793 Vacancies - Apply Now!

Current Affairs 27th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 27th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Which state Govt (राज्य सरकार) has announced a ban on polythene (पॉलिथीन) carry bags across the state?
Answer ->> Madhya Pradesh.

Questions 2 ->> first-ever Hugo Chavez Prize (पुरस्कार) for Peace and Sovereignty (शांति और संप्रभुता) of Venezuela
Answer ->> Vladimir Putin.

Question 3>> Which of the following countries topped (देशों में सबसे ऊपर) the Corruption Perception (अनुभूति) Index with a score 90?
Answer ->> New Zealand and Denmark.

Questions 4 ->> What is the name of the nuclear capable (परमाणु सक्षम) radar-evading missile that was successfully test fired by Pakistan (पाकिस्तान द्वारा चलाई)?
Answer ->> Ababeel.

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->> Which travel firm has launched the India first ever social luxury travel magazine called Luxury Travel Times?
Answer ->> MakeMyTrip.

Questions 6 ->> At which of the following international border (अंतरराष्ट्रीय सीमा) the foundation stone of the Integrated Check-Post (इंटीग्रेटेड चेक-पोस्ट) was laid (रखी)?
Answer ->> India-Bangladesh International Borders, Meghalaya


Questions 7 ->> Which Indian airport (भारतीय हवाई अड्डे) won the two thousand sixteen Golden Peacock Award (मयूर पुरस्कार)?
Answer ->> Delhi International Airport Limited.

Questions 8 ->> Name the Russian ambassador (राजदूत) to India who has been died recently (हाल ही में निधन हो गया)?
Answer ->> Alexander Kadakin.

Questions 9 ->> Which company agreed to buy (खरीदने के लिए सहमत) US business (व्यापार) software company Appdynamics?
Answer ->> Cisco Systems

Questions 10 ->> Who is confirmed (पुष्टि) as the new Ambassador (राजदूत) to the United States (संयुक्त राज्य अमेरिका) to the United Nations (संयुक्त राष्ट्र)?
Answer ->> Nikki Haley.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment