Current Affairs 28th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 28th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> India first Post Office (डाकघर) Passport Seva Kendras was inaugurated (उद्घाटन किया) in which city?
Answer ->> Mysore.

Questions 2 ->> Which state ranked first (पहले स्थान पर रहीं) in the Cashless India (भारत) Scorecard?
Answer ->> Gujarat.

Question 3>> Which state government (राज्य सरकार) has launched (शुभारंभ) Jeevan Rekha to provide a centralized (एक केंद्रीकृत प्रदान) database of healthcare information (स्वास्थ्य सूचना)?
Answer ->> Kerala.

Questions 4 ->> Which state (राज्य) has launched (शुभारंभ) a special scheme Dulari Kanya to check infant mortality (शिशु मृत्युदर) in the state?
Answer ->> Arunachal Pradesh.

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->> All India Football Federation (भारतीय फुटबॉल महासंघ) has launched (शुभारंभ) Indias first ever Women’s Professional League (लीग) in which city?
Answer ->> New Delhi.

Questions 6 ->> Beat Marshall Monitoring (निगरानी) Mobile App has been launched by which city police to map real-time (वास्तविक समय नक्शा) locations of patrolling (गश्त के स्थान) teams?
Answer ->> Pune


Questions 7 ->> Who was the teammate of the Usain Bolt in the relay event (घटना) at the two thousand eighty Beijing Olympics?
Answer ->> Nesta Carter.

Questions 8 ->> Name the Indian scientist (भारतीय वैज्ञानिक) who has been selected for the National Geoscience (राष्ट्रीय भूविज्ञान) Award two thousand sixteen?
Answer ->> Keshav Krishna.

Questions 9 ->> The US President (राष्ट्रपति) Donald Trump signed an executive (कार्यकारी) order (कार्यकारी आदेश) for construction of the wall along the border (सीमा) of which country?
Answer ->> Mexico

Questions 10 ->> V Shanmuganathan was the Governor (राज्यपाल) of which state?
Answer ->> Meghalaya.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment