Current Affairs 3rd January 2017 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 3rd January 2017 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> What is the name of the scheme (योजना) launched by the AP CM (आंध्र प्रदेश के मुख्यमंत्री), Chandrababu Naidu?
Answer ->> Arogya Raksha Scheme

Questions 2 ->> India has exchanged (विमर्श) the list of nuclear installations and facilities (परमाणु प्रतिष्ठानों और सुविधाओं) with which country?
Answer ->> Pakistan

Question 3>> 11- Days Gala Festival (पर्व महोत्सव) Bargarh Dhanua Jatra Begins in which state (राज्य)?
Answer ->> Odisha

Questions 4 ->> Which State Government (राज्य सरकार) Bans use of Purse Seine Nets for Fishing (मछली पकड़ना)?
Answer ->> Maharashtra

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->> How many accounts were opened under Jan Dhan Yojana (जन धन योजना) across the country?
Answer ->> 26 crore
Questions 6 ->> Who is the CM of Meghalaya (मेघालय के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Mukul Sangma


Questions 7 ->> Which state (राज्य) will host Digi-Dhan Mela?
Answer ->> Chhattisgarh

Questions 8 ->> Name the State (राज्य) that plans to develop 1,100 ‘climate-smart’ villages (गांवों)?
Answer ->> Madhya Pradesh

Questions 9 ->> Which government will launch (प्रक्षेपण) new one-pound coin at end of March?
Answer ->> British

Questions 10 ->> Name the Border (सीमा) that will get laser walls (दीवारों), smart sensors?
Answer ->> Indo-Bangladesh

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment